show/hide menu

Jongenskamer met hoogslaper


< >

De bewoners van een modern nieuwbouw huis wilden meer sfeer in huis. We zijn begonnen de kamers van hun jongens om te toveren waarbij elementen uit de jaren '30 gecombineerd zijn met een industriële stijl.

Wat er gedaan is:

-Het strakke plafond en de schuine wanden (die ook nog eens rommelig oogden door de vele afwerklatten) zijn getransformeerd in een planken plafond met balken.
  
-De hoge en brede opdek deur die geopend veel ruimte in de kamer innam en de stalen deurposten zijn eruit gesloopt. Hiervoor in de plaats is er een houten deurpost geplaatst omlijst met architraven. De enkele deur is vervangen door een dubbele paneeldeur. Het messingkleurig deurbeslag maakt het geheel af.
  
-In de breedte van de kamer is er een half-hoogslaper gebouwd met kastruimte eronder. Naast het bed zijn er vakken met kleppen voor spulletjes en natuurlijk is er ook een stopcontact om de telefoon op te laden. Onder het bed is er een gezellige nis gecreëerd met boekenplanken. Het bed is te betreden met een gouden trapje van steigerbuizen.
  
-Tot slot zijn in de hele kamer plinten aangebracht. De vensterbank is betegeld met turquoise Marokkaanse tegels en heeft een sierlijst eronder gekregen.

Jongenskamer met hoogslaper en kasten


banken   tafels   kasten   badkamer   bedden   scheidingswand   tuin   diversen